Každý má svou posloupnost - Dlab, Vlastimil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se zab00fdv00e1 jist00fdm typem rekurzivn00ed posloupnosti. Do toho typu zapad00e1 t0159eba zn00e1m00e1 Fibonacciho posloupnost. D00e1le je poskytnut seznam dal016100edch posloupnost00ed. 010cl00e1nek si d00e1v00e1 za c00edl zobecnit tyto posloupnosti a zapsat je rekurzivn011b pomoc00ed n. Je zde uveden i p015900edklad aplikace teoretick00fdch poznatk016f."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek se zabývá jistým typem rekurzivní posloupnosti. Do toho typu zapadá třeba známá Fibonacciho posloupnost. Dále je poskytnut seznam dalších posloupností. Článek si dává za cíl zobecnit tyto posloupnosti a zapsat je rekurzivně pomocí n. Je zde uveden i příklad aplikace teoretických poznatků.