Různé přístupy k výuce vět o shodných trojúhelnících - Vondrová, Naďa (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek vych00e1z00ed z00a0toho, 017ee d016fle017eit00fdm zdrojem motivace je pocit 00fasp011bchu. V00a0tomto 010dl00e1nku je zm00edn011bno p011bt mo017en00fdch p015900edstup016f k00a0v00fduce o shodn00fdch troj00faheln00edc00edch, z00a0nich017e n011bkter00e9 by mohly u 017e00e1ka tento pocit vyvolat. Tyto p015900edstupy se li016100ed p0159edev016100edm v00a0tom, jakou m00edrou 017e00e1ci p0159isp011bj00ed k00a00159e0161en00ed. Metody zde popisovan00e9 se naz00fdvaj00ed: sd011blen00ed, ot00e1zky, ob00e1lka, dikt00e1t a ta0161ka."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek vychází z toho, že důležitým zdrojem motivace je pocit úspěchu. V tomto článku je zmíněno pět možných přístupů k výuce o shodných trojúhelnících, z nichž některé by mohly u žáka tento pocit vyvolat. Tyto přístupy se liší především v tom, jakou mírou žáci přispějí k řešení. Metody zde popisované se nazývají: sdělení, otázky, obálka, diktát a taška.