Navigačné prístroje vo vyučovaní matematiky - Štefan, Gubo (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se zaob00edr00e1 vyu017eit00edm GPS ve v00fduce matematiky. Jsou zde uvedeny konkr00e9tn00ed p015900edklady, kter00e9 mohou b00fdt vy0159e0161eny za pomoc00ed GPS i s 0159e0161en00edm. P0159esn011b se zam011b0159uj00ed na m011b0159en00ed vzd00e1lenost00ed, hled00e1n00ed oblast00ed a porozum011bn00ed graf016fm funkc00ed."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek se zaobírá využitím GPS ve výuce matematiky. Jsou zde uvedeny konkrétní příklady, které mohou být vyřešeny za pomocí GPS i s řešením. Přesně se zaměřují na měření vzdáleností, hledání oblastí a porozumění grafům funkcí.