Historie maturitní zkoušky - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek je rozd011blen to 010dty0159 010dasov00fdch 00fasek016f a to: 1948-1953, 1953-1960, 1960-1968 a 1968-1989. Zahrnuje nejen historii maturitn00ed zkou0161ky, jej00ed pr016fb011bh a p0159edm011bty, z00a0kter00fdch mohla b00fdt slo017eena, ale i stav 0161kolstv00ed v00a0dan00e9m 010dasov00e9m 00faseku a historick00e9 okolnosti."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek je rozdělen to čtyř časových úseků a to: 1948-1953, 1953-1960, 1960-1968 a 1968-1989. Zahrnuje nejen historii maturitní zkoušky, její průběh a předměty, z kterých mohla být složena, ale i stav školství v daném časovém úseku a historické okolnosti.