Několik poznámek ke knize Joan Spicciové Až za hranice: Sen Sofie Kovalevské - Bílá, Alice (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Kniha je o 017een011b, kter00e1 musela p0159ekonat mnoh00e9 p0159ek00e1017eky, aby se mohla v011bnovat matematice. Je to prvn00ed 017eena, kter00e1 z00edskala doktor00e1t z filozofie v oboru matematika, a010dkoliv j00ed nebylo umo017en011bno studovat na univerzit011b. Za010d00e1tek 010dl00e1nku pod00e1v00e1 v00edce informac00ed k t00e9to zaj00edmav00e9 osobnosti a popis v011bc00ed, kter00e9 jsou obsahem rom00e1nu. V dal016100ed 010d00e1sti 010dl00e1nku u017e jsou p015900edmo citace z knihy a koment00e10159e autorky 010dl00e1nku."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Kniha je o ženě, která musela překonat mnohé překážky, aby se mohla věnovat matematice. Je to první žena, která získala doktorát z filozofie v oboru matematika, ačkoliv jí nebylo umožněno studovat na univerzitě. Začátek článku podává více informací k této zajímavé osobnosti a popis věcí, které jsou obsahem románu. V další části článku už jsou přímo citace z knihy a komentáře autorky článku.