Limita posloupnosti a věta o sevření - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek pojedn00e1v00e1 o v011bt011b o sev0159en00ed, zn00e1m00e9 tak00e9 jako v011bta o dvou policajtech. Je zde uveden jej00ed d016fkaz a p015900edklady, jak se d00e1 pou017e00edt ke zji01610165ov00e1n00ed limit posloupnost00ed."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Článek pojednává o větě o sevření, známé také jako věta o dvou policajtech. Je zde uveden její důkaz a příklady, jak se dá použít ke zjišťování limit posloupností.