Odešel Jaroslav Folta - Baštinec, Jaromír (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek je vzpom00ednkou na Jaroslava Foltu CSc. Byl to p0159edn00ed 010desk00fd odborn00edk na historii matematiky, jej00ed propag00e1tor a populariz00e1tor. Po dlouh00e9 a t011b017ek00e9 nemoci zem0159el 25. b0159ezna 2011 ve v011bku 78 let. 010cl00e1nek poskytuje jeho stru010dn00fd 017eivotopis, kde je pops00e1n jeho p015900ednos matematick00e9 obci a nab00edz00ed webov00e9 str00e1nky, kde je jeho 017eivotopis vyps00e1n podrobn011b."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Článek je vzpomínkou na Jaroslava Foltu CSc. Byl to přední český odborník na historii matematiky, její propagátor a popularizátor. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel 25. března 2011 ve věku 78 let. Článek poskytuje jeho stručný životopis, kde je popsán jeho přínos matematické obci a nabízí webové stránky, kde je jeho životopis vypsán podrobně.