150. výročí vzniku jednoty českých matematiků a fyziků - Kubát, Josef (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek si d00e1v00e1 za c00edl proj00edt se histori00ed, zhodnotit sou010dasn00fd stav a p0159edstavit c00edle t00e9to spole010dnosti. Je zde tak00e9 popis jednoty obsahuj00edc00ed nejen jej00ed c00edle, ale i to, jak se je sna017eila po dobu 150 let plnit."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Článek si dává za cíl projít se historií, zhodnotit současný stav a představit cíle této společnosti. Je zde také popis jednoty obsahující nejen její cíle, ale i to, jak se je snažila po dobu 150 let plnit.