O konci světa, mayském kalendáři a planetě Nibiru - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se zab00fdv00e1 dnem 12. 12. 2012, kter00fd, jak je v0161eobecn011b zn00e1mo, m00e1 b00fdt bu010f dnem konce sv011bta, nebo dnem, kdy v0161ichni lid00e9 p0159ejdou od materi00e1ln00edch hodnot k duchovn00edm. Autor ob011b tyto teorie v 010dl00e1nku zavrhuje a vysv011btluje pro010d. D00e1le se d00edv00e1 na to, co o tomto dni tvrd00ed ne astrologov00e9, ale numerologov00e9 a jejich teorie tak00e9 s00e1m komentuje. D00e1le je uvedeno, co se stalo dne 12. 12. 1212 jako p015900edklad dal016100edho numerologicky v00fdznamn00e9ho dne. 010cl00e1nek kon010d00ed vtipnou p0159edpov011bd00ed vlastnost00ed d011bt00ed, kter00e9 se narod00ed v tomto roce."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Článek se zabývá dnem 12. 12. 2012, který, jak je všeobecně známo, má být buď dnem konce světa, nebo dnem, kdy všichni lidé přejdou od materiálních hodnot k duchovním. Autor obě tyto teorie v článku zavrhuje a vysvětluje proč. Dále se dívá na to, co o tomto dni tvrdí ne astrologové, ale numerologové a jejich teorie také sám komentuje. Dále je uvedeno, co se stalo dne 12. 12. 1212 jako příklad dalšího numerologicky významného dne. Článek končí vtipnou předpovědí vlastností dětí, které se narodí v tomto roce.