X. seminář z historie matematiky pro vyučující na středních školách - Bečvárová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Jedn00e1 se o popis semin00e10159e a jeho pr016fb011bhu, kter00fd se konal ve dnech 22.-25. srpna 2011 v Jev00ed010dku. Tentokr00e1t se soust0159edil na matematiku, architekturu a um011bn00ed vrcholn00e9ho a pozdn00edho st0159edov011bku. Semin00e10159e se z00fa010dastnilo v00edce ne017e 50 osob a to p0159edev016100edm u010ditel00e9 z00e1kladn00edch, st0159edn00edch a vysok00fdch 0161kol a n011bkolik doktorand016f a student016f. Hlavn00edmi organiz00e1tory byli J. Be010dv00e1r, M. Be010dv00e1rov00e1 a D. Hrub00fd."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">Jedná se o popis semináře a jeho průběhu, který se konal ve dnech 22.-25. srpna 2011 v Jevíčku. Tentokrát se soustředil na matematiku, architekturu a umění vrcholného a pozdního středověku. Semináře se zúčastnilo více než 50 osob a to především učitelé základních, středních a vysokých škol a několik doktorandů a studentů. Hlavními organizátory byli J. Bečvár, M. Bečvárová a D. Hrubý.