Matematika v angličtině na základní škole - Bitnerová, Helena; Šulista, Marek (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V 00favodu 010dl00e1nku je p0159edstaven koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning). Je i mo017en00e9 toto za0159adit do kurikula a vyu010dovat nejazykov00e9 p0159edm011bty v jin00e9m ne017e mate0159sk00e9m jazyce. D00e1le je pops00e1no, pro010d to nen00ed zat00edm v 010cesk00e9 Republice b011b017en00e9. Zbytek 010dl00e1nku si d00e1v00e1 za c00edl prezentovat implementaci metody CLIL do hodiny matematiky na Z00e1kladn00ed 0161kole Matice 0161kolsk00e9 v 010cesk00fdch Bud011bjovic00edch. Jsou zde uvedeny p015900edklady v00fdukov00e9ho prost0159ed00ed a v00fdukov00fdch materi00e1l016f jako jsou pracovn00ed listy a p0159ipraven00e9 materi00e1ly na interaktivn00ed tabuli. Je zde uveden tak00e9 zp016fsob testov00e1n00ed 017e00e1k016f, kter00fd prob00edh00e1 za pomoci hlasovac00edch za015900edzen00ed a t00e9017e zp011btn00e1 vazba u010ditel016f a reakce 017e00e1k016f."" data-sheets-userformat=""2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"">V úvodu článku je představen koncept CLIL (Content and Language Integrated Learning). Je i možné toto zařadit do kurikula a vyučovat nejazykové předměty v jiném než mateřském jazyce. Dále je popsáno, proč to není zatím v České Republice běžné. Zbytek článku si dává za cíl prezentovat implementaci metody CLIL do hodiny matematiky na Základní škole Matice školské v Českých Budějovicích. Jsou zde uvedeny příklady výukového prostředí a výukových materiálů jako jsou pracovní listy a připravené materiály na interaktivní tabuli. Je zde uveden také způsob testování žáků, který probíhá za pomoci hlasovacích zařízení a též zpětná vazba učitelů a reakce žáků.