Kružnice v Gaussově rovině - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek d00e1v00e1 do souvislosti geometrick00e9 00fatvary v00a0Gaussov011b rovin011b s00a0vyj00e1d0159en00edm komplexn00edch 010d00edsel jako bod016f roviny. Uv00e1d00ed 5 00faloh, ve kter00fdch jsou m00edsto sou0159adnic bod016f zad00e1ny komplexn00ed 010d00edsla, pomoc00ed kter00fdch se n00e1sledn011b vytv00e1015900ed rovinn00e9 geometrick00e9 00fatvary, konkr00e9tn011b kru017enice."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek dává do souvislosti geometrické útvary v Gaussově rovině s vyjádřením komplexních čísel jako bodů roviny. Uvádí 5 úloh, ve kterých jsou místo souřadnic bodů zadány komplexní čísla, pomocí kterých se následně vytváří rovinné geometrické útvary, konkrétně kružnice.