Stručně z CERMATu - Lesáková, Eva; Řídká, Eva (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek informuje o testov00e1n00ed v00a0r00e1mci p015900edpravy na st00e1tn00ed maturity, kter00e9 prob00edhalo na z00e1kladn00edch i st0159edn00edch 0161kol00e1ch. D00e1le uv00e1d00ed zdroje, na kter00fdch lze r016fzn00e9 druhy test016f nal00e9zt a str00e1nky pedagogick00fdch instituc00ed sousedn00edch zem00ed, kter00e9 se testov00e1n00ed tak00e9 v011bnuj00ed. Na z00e1v011br zmi0148uj00ed zpr00e1vu, ze kter00e9 vypl00fdv00e1, 017ee jsme jedna z00a0posledn00edch zem00ed v00a0Evrop011b, kter00e1 se p015900edli0161 nezab00fdv00e1 v00fdsledky vzd011bl00e1vac00edho procesu ve sv00fdch 0161kol00e1ch."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"">Článek informuje o testování v rámci přípravy na státní maturity, které probíhalo na základních i středních školách. Dále uvádí zdroje, na kterých lze různé druhy testů nalézt a stránky pedagogických institucí sousedních zemí, které se testování také věnují. Na závěr zmiňují zprávu, ze které vyplývá, že jsme jedna z posledních zemí v Evropě, která se příliš nezabývá výsledky vzdělávacího procesu ve svých školách.