Co by mohl o člověku vědět každý člověk - Fuchs, Eduard (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek je recenz00ed publikace Antropologick00fd slovn00edk, je017e by m011bl b00fdt sou010d00e1st00ed knihovny ka017ed00e9ho u010ditele (nejen matematiky). U010ditel matematiky by m011bl zn00e1t nap015900edklad tak00e9 (a nejen) oblast v00fdtvarn00e9ho um011bn00ed, proto017ee je tento obor s00a0matematikou 00fazce prov00e1z00e1n, s00a0010d00edm017e by pr00e1v011b tento slovn00edk m011bl u010diteli pomoci. V00fdhodu slovn00edku je, 017ee je k00a0dispozici zdarma na webov00fdch str00e1nk00e1ch Masarykovy univerzity a obsahuje v00edce ne017e 2000a0000 hesel."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"">Článek je recenzí publikace Antropologický slovník, jež by měl být součástí knihovny každého učitele (nejen matematiky). Učitel matematiky by měl znát například také (a nejen) oblast výtvarného umění, protože je tento obor s matematikou úzce provázán, s čímž by právě tento slovník měl učiteli pomoci. Výhodu slovníku je, že je k dispozici zdarma na webových stránkách Masarykovy univerzity a obsahuje více než 20 000 hesel.