Přečtěte si knihu Matematika a porozumění světu - Divíšek, Jiří (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Kniha Matematika a porozum011bn00ed sv011btu se sna017e00ed n00e1zorn011b, srozumiteln011b a odleh010denou formou prezentovat matematick00e9 u010divo z00e1kladn00ed 0161koly. Kniha obsahuje velk00e9 mno017estv00ed obr00e1zk016f a je rozd011blena do dvou 010d00e1st00ed. Prvn00ed 010d00e1st s00a0n00e1zvem POHLEDY obsahuje p0159ehled u010diva z00e1kladn00ed 0161koly, druh00e1 010d00e1st s00a0n00e1zvem SETK00c1N00cd je v011bnov00e1na didaktice matematiky a n011bkter00fdm modern00edm aplikac00edm matematiky (pravd011bpodobnost a statistika, finan010dn00ed matematika a numera010dn00ed metody). Autor recenze uv00e1d00ed i konkr00e9tn00ed uk00e1zky 00faloh a text016f z00a0t00e9to knihy."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"">Kniha Matematika a porozumění světu se snaží názorně, srozumitelně a odlehčenou formou prezentovat matematické učivo základní školy. Kniha obsahuje velké množství obrázků a je rozdělena do dvou částí. První část s názvem POHLEDY obsahuje přehled učiva základní školy, druhá část s názvem SETKÁNÍ je věnována didaktice matematiky a některým moderním aplikacím matematiky (pravděpodobnost a statistika, finanční matematika a numerační metody). Autor recenze uvádí i konkrétní ukázky úloh a textů z této knihy.