Znáte čísla vydatná a méněcenná? - Volfová, Marta (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek na konkr00e9tn00edch p015900edkladech vyjmenov00e1v00e1 nedostatky publikace: 201eIQ testy matematick00e9 kv00edzy a h00e1danky201c autor016f P. Cartera a K. Russela v00a0p0159ekladu Vil00e9ma Jungmanna, vydanou v00a0roce 2004 nakladatelstv00edm Computer Press, a. s. Brno. Jedn00e1 se p0159edev016100edm o matematick00e9 nep0159esnosti a chyby, stylistick00e9 neobratnosti a nejasn00fd 010di ne00fapln00fd text zad00e1n00ed, co017e je z00a0ur010dit00e9 010d00e1sti zp016fsobeno matematickou neznalost00ed p0159ekladatele."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":[null,2,0],"15":"Arial"">Článek na konkrétních příkladech vyjmenovává nedostatky publikace: „IQ testy matematické kvízy a hádanky“ autorů P. Cartera a K. Russela v překladu Viléma Jungmanna, vydanou v roce 2004 nakladatelstvím Computer Press, a. s. Brno. Jedná se především o matematické nepřesnosti a chyby, stylistické neobratnosti a nejasný či neúplný text zadání, což je z určité části způsobeno matematickou neznalostí překladatele.