Vplyv riešenia jednej difúznej úlohy a následovný rozbor na riešenie druhej difúznej úlohy o 12-tich kockách. - Kovárová, Ivana; Michalčová, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V 00favodn00ed 010d00e1sti je popsan00e1 d016fle017eitost matematiky pro rozvoj logiky a tvo0159ivosti. V teoretick00e9 010d00e1sti je uvedena vhodnost dif00fazn00edch 00faloh jako rozvoj kl00ed010dov00fdch matematick00fdch kompetenc00ed 017e00e1k016f. V praktick00e9 010d00e1sti je uveden pr016fb011bh testov00e1n00ed, zvolen00e9 00falohy a rozbor druh00e9 00falohy. V z00e1v011bre010dn00e9 010d00e1sti d016fle017eitost rozv00edjet u 017e00e1ka logick00e9 my0161len00ed."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V úvodní části je popsaná důležitost matematiky pro rozvoj logiky a tvořivosti. V teoretické části je uvedena vhodnost difúzních úloh jako rozvoj klíčových matematických kompetencí žáků. V praktické části je uveden průběh testování, zvolené úlohy a rozbor druhé úlohy. V závěrečné části důležitost rozvíjet u žáka logické myšlení.