Virtuální prostředí - Kafková, Marika (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"P015900edsp011bvek popisuje projekt 201eGlob00e1ln00ed 0161kola201c, kter00fd vznikl na PedF v 010cesk00fdch Bud011bjovic00edch. Z00e1kladn00ed my0161lenkou je propojit nestandardn00edm zp016fsobem matematiku s v00fdpo010detn00ed technikou. Jde o virtu00e1ln00ed t015900eddu, ve kter00e9 017e00e1ci z r016fzn00fdch 0161kol sed00ed ve virtu00e1ln00ed lavici a spole010dn011b 0159e016100ed p015900edklady z matematiky, kter00e9 maj00ed smysl v re00e1ln00e9m 017eivot011b. 010cl00e1nek obsahuje krom011b popisu fungov00e1n00ed projektu i jeden uk00e1zkov00fd p015900edklad a jeho 0159e0161en00ed, kter00fd 017e00e1ci dostali."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Příspěvek popisuje projekt „Globální škola“, který vznikl na PedF v Českých Budějovicích. Základní myšlenkou je propojit nestandardním způsobem matematiku s výpočetní technikou. Jde o virtuální třídu, ve které žáci z různých škol sedí ve virtuální lavici a společně řeší příklady z matematiky, které mají smysl v reálném životě. Článek obsahuje kromě popisu fungování projektu i jeden ukázkový příklad a jeho řešení, který žáci dostali.