Možnost uložení a získání finančních prostředků - Melcer, Martin (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pokra010dov00e1n00ed 010dl00e1nku z p0159ede0161l00e9ho 010d00edsla o finan010dn00ed matematice s vyu017eit00edm skute010dn00fdch informac00ed z n011bkter00fdch finan010dn00edch instituc00ed (010cesk00e1 spo0159itelna, a.s., Komer010dn00ed banka, a.s. a Po0161tovn00ed spo0159itelna). V t00e9to kapitole se autor v011bnuje osobn00edm 00fav011br016fm. Nejprve popisuje fungov00e1n00ed osobn00edch 00fav011br016f v ka017ed00e9 instituci zvl00e10161t, a pak se v011bnuje 0159e0161en00ed konkr00e9tn00edch 00faloh na dan00e9 t00e9ma."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Pokračování článku z předešlého čísla o finanční matematice s využitím skutečných informací z některých finančních institucí (Česká spořitelna, a.s., Komerční banka, a.s. a Poštovní spořitelna). V této kapitole se autor věnuje osobním úvěrům. Nejprve popisuje fungování osobních úvěrů v každé instituci zvlášt, a pak se věnuje řešení konkrétních úloh na dané téma.