Matematické války v USA (2) - Stein, David (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Pokra010dov00e1n00ed 010dl00e1nku z p0159edchoz00edho 010d00edsla o reformov00e1n00ed v00fduky matematiky na Z0160 a S0160 v USA. V t00e9to 010d00e1sti autor popisuje z pohledu reform00e1tor016f p0159edchoz00ed reformy v USA, didaktick00fd v00fdzkum a teorie, kter00e9 souvis00ed s t00e9matem, u010debn00ed materi00e1ly i probl00e9my, na kter00e9 reform00e1to0159i narazili. Text nab00edz00ed i uk00e1zky reformn00edch 00faloh a u010diva z u010debn00edch materi00e1l016f MathLand z Kalifornie. Pr00e1v011b Kalifornia p0159edb011bhla svou dobu a reform00e1torsk00fd r00e1mcov00fd program tam byl schv00e1len u017e v roku 1985."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Pokračování článku z předchozího čísla o reformování výuky matematiky na ZŠ a SŠ v USA. V této části autor popisuje z pohledu reformátorů předchozí reformy v USA, didaktický výzkum a teorie, které souvisí s tématem, učební materiály i problémy, na které reformátoři narazili. Text nabízí i ukázky reformních úloh a učiva z učebních materiálů MathLand z Kalifornie. Právě Kalifornia předběhla svou dobu a reformátorský rámcový program tam byl schválen už v roku 1985.