Vlastnosti funkcí - Miková, Marcela (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek popisuje zku0161enost autorky s v00fdukou t00e9matu funkce na gymn00e1ziu, jej00ed p015900edstup k v00fduce tohoto t00e9matu, metody v00fduky a c00edle, kter00e9 si stanovila. Rozs00e1hl00e1 010d00e1st 010dl00e1nku je v011bnovan00e1 010dtvrtletn00ed p00edsemce z funkc00ed. Je zde popsan00e9 zad00e1n00ed jednotliv00fdch 00faloh i zhodnocen00ed v00fdsledk016f, kter00e9 studenti dos00e1hli. Nechyb00ed ani anal00fdza chyb, kter00e1 v n011bkter00fdch p015900edpadech p0159inesla zaj00edmav00e9 souvislosti. V z00e1v011bru autorka nab00edz00ed n011bkolik pou010den00ed, kter00e1 j00ed z testu vyplynula."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek popisuje zkušenost autorky s výukou tématu funkce na gymnáziu, její přístup k výuce tohoto tématu, metody výuky a cíle, které si stanovila. Rozsáhlá část článku je věnovaná čtvrtletní písemce z funkcí. Je zde popsané zadání jednotlivých úloh i zhodnocení výsledků, které studenti dosáhli. Nechybí ani analýza chyb, která v některých případech přinesla zajímavé souvislosti. V závěru autorka nabízí několik poučení, která jí z testu vyplynula.