Jedna nevýchovná úloha, kterou si čtenář snadno vyřeší - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor nejprve upozor0148uje na mezeru, kter00e1 vznikla vypadnut00edm tzv. v00fdchovn00fdch 00faloh z u010debnic matematiky a pak p0159edstavuje 010dten00e10159i jednu 00falohu, kterou sice nevymyslel, jenom upravil, a douf00e1, 017ee by do hodin matematiky ve vy0161016100edch ro010dn00edc00edch mohla p0159in00e9st o017eiven00ed."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor nejprve upozorňuje na mezeru, která vznikla vypadnutím tzv. výchovných úloh z učebnic matematiky a pak představuje čtenáři jednu úlohu, kterou sice nevymyslel, jenom upravil, a doufá, že by do hodin matematiky ve vyšších ročnících mohla přinést oživení.