Využití počítačů při výuce matematiky (výukový program kapitoly funkce) - Volfová, Lenka (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka p0159i0161la s n00e1padem uleh010dit student016fm studium funkc00ed na S0160, proto017ee ve vlastn00edm pr016fzkumu zjistila, 017ee pr00e1v011b funkce ozna010duj00ed jej00ed studenti za nejn00e1ro010dn011bj016100ed u010divo. Pokusila se tedy vytvo0159it vlastn00ed v00fdukov00fd program, kter00fd v textu dopodrobna popisuje. Tento program, kter00fd nazvala funkce, se d011bl00ed na 3 010d00e1sti (teorie, sb00edrka 00faloh a test znalost00ed), a cel00fd popis fungov00e1n00ed je dopln011bn n00e1zorn00fdmi obr00e1zky. V00fdhodou programu je nap015900edklad vyu017eit00ed dynamiky p0159i vlivu parametr016f na graf funkce."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autorka přišla s nápadem ulehčit studentům studium funkcí na SŠ, protože ve vlastním průzkumu zjistila, že právě funkce označují její studenti za nejnáročnější učivo. Pokusila se tedy vytvořit vlastní výukový program, který v textu dopodrobna popisuje. Tento program, který nazvala funkce, se dělí na 3 části (teorie, sbírka úloh a test znalostí), a celý popis fungování je doplněn názornými obrázky. Výhodou programu je například využití dynamiky při vlivu parametrů na graf funkce.