Dětská kresba a středové promítání (3) - Kupčáková, Marie (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se v011bnuje experimentu s kreslen00edm z00e1kladn00edch geometrick00fdch t011bles mal00fdmi d011btmi. Experiment se odehr00e1val v 1. t015900edd011b Z0160. 017d00e1k016fm nejprve p0159edstavili z00e1kladn00ed t011blesa (krychli, kv00e1dr, kouli, komol00fd ku017eel , jehlan) za pomoci model00edny a r016fzn00fdch her (tich00e1 po0161ta, slep00e1 b00e1ba...). Po dvou t00fddnech m011bly d011bti nakreslit tato t011blesa na pap00edr. 010cl00e1nek obsahuje obr00e1zky kreseb d011bt00ed, v00fdsledky experimentu i popis zaj00edmav00fdch situac00ed, kter00e9 b011bhem experimentu vznikly."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek se věnuje experimentu s kreslením základních geometrických těles malými dětmi. Experiment se odehrával v 1. třídě ZŠ. Žákům nejprve představili základní tělesa (krychli, kvádr, kouli, komolý kužel , jehlan) za pomoci modelíny a různých her (tichá pošta, slepá bába...). Po dvou týdnech měly děti nakreslit tato tělesa na papír. Článek obsahuje obrázky kreseb dětí, výsledky experimentu i popis zajímavých situací, které během experimentu vznikly.