Poznámka k dělení nulou - Blažková, Růžena (Učitel matematiky, 2025)
Pochopení významu čísla nula a používání nuly při operacích s čísly přirozenými i racionálními je pro žáky prvního i druhého stupně základní školy důležité. Je proto nutné hledat přístupy, jak žákům učivo srozumitelně zdůvodňovat. V příspěvku je uveden postup, jak zdůvodnit dělení v případě, že dělitel je číslo nula.