Geometrické místo, nebo množina bodů - Kuřina, František; Cachová, Jana (Učitel matematiky, 2025)
V první části uvádíme historický pohled na nahrazování tradičního pojmu geometrické místo bodů „moderním“ termínem množina bodů. K tomuto nahrazování vymezujeme naše stanovisko. Po formulaci stanoviska následuje deset řešených úloh, kde hledáme geometrické místo bodů. Uvedené úlohy dokládají, že ve škole můžeme užívat nejen termín množina všech bodů dané vlastnosti, ale i termín geometrické místo bodů.