Sbírky maturitních úloh z matematiky z let 1879–1939 - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2025)
Článek informuje o sbírkách maturitních úloh z matematiky, které byly vydány v období Rakousko-Uherska a v období tzv. první republiky v letech 1918-1939. Je uvedeno celkem pět sbírek s ukázkami úloh a jejich řešení.