Hry s kartami v primě - Vavrinčíková, Beáta (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Zasv011bcen00ed do u010diva cel00fdch 010d00edsel je mnohdy komplikovan00e9 a vyu017e00edvaj00ed se r016fzn00e9 zp016fsoby a vychyt00e1vky, jak toto t00e9ma u010dit. 010cl00e1nek popisuje zp016fsob v00fduky cel00fdch 010d00edsel pomoc00ed karet na 017eol00edky. Tato metoda pokr00fdv00e1 problematiky, jako jsou porovn00e1v00e1n00ed cel00fdch 010d00edsel, 010d00edsla navz00e1jem opa010dn00e1, zn00e1zorn011bn00ed na 010d00edseln00e9 ose a zaveden00ed s010d00edt00e1n00ed cel00fdch 010d00edsel. Metoda s00a0kartami pat015900ed k00a0podn011btn00e9 v00fduce matematiky."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Zasvěcení do učiva celých čísel je mnohdy komplikované a využívají se různé způsoby a vychytávky, jak toto téma učit. Článek popisuje způsob výuky celých čísel pomocí karet na žolíky. Tato metoda pokrývá problematiky, jako jsou porovnávání celých čísel, čísla navzájem opačná, znázornění na číselné ose a zavedení sčítání celých čísel. Metoda s kartami patří k podnětné výuce matematiky.