Reforma výuky matematicky podle NCTM standardů 2000 - Hendl, Jan (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"NCTM je N00e1rodn00ed rada u010ditel016f matematiky v USA a Kanad011b. 010cl00e1nek pojedn00e1v00e1 o reform011b, t00fdkaj00edc00ed se 0161kolstv00ed v USA, kter00fd m00e1 ur010dit00fd vliv i na u010ditelstv00ed u n00e1s. V 010dl00e1nku je pops00e1n v00fdvoj reformy od roku 1989 a017e po rok 2000. Nalezneme zde charakteristiku po017eadavk016f v p011bti lini00edch reformy, t011bmi jsou: 010c00edsla a jejich spojen00ed, Funkce a algebra, Geometrie, M00edry a m011b0159en00ed a Anal00fdza dat, statistika a pravd011bpodobnost."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">NCTM je Národní rada učitelů matematiky v USA a Kanadě. Článek pojednává o reformě, týkající se školství v USA, který má určitý vliv i na učitelství u nás. V článku je popsán vývoj reformy od roku 1989 až po rok 2000. Nalezneme zde charakteristiku požadavků v pěti liniích reformy, těmi jsou: Čísla a jejich spojení, Funkce a algebra, Geometrie, Míry a měření a Analýza dat, statistika a pravděpodobnost.