5. Seminář z historie matematiky pro vyučující na středních školách a 22. letní škola Historie matematiky - Bečvářová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek shrnuje pr016fb011bh semin00e10159e z00a0historie matematiky, kter00fd se konal 20. 2013 23. srpna 2001 v00a0Jev00ed010dku, na kter00fd nav00e1zala ve dnech 24. 2013 28. srpna letn00ed 0161kola z00a0historie matematiky. Do010dteme se, kdo st00e1l za organizac00ed semin00e10159e i letn00ed 0161koly, kdo zde p0159edn00e10161el a jak00e9 nov00e9 i star016100ed publikace byly n00e1v0161t011bvn00edk016fm k00a0dispozici. 010cl00e1nek tak00e9 obsahuje soupis v0161ech p0159edn00e10161ek, kter00e9 prob011bhly na obou ud00e1lostech."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek shrnuje průběh semináře z historie matematiky, který se konal 20. – 23. srpna 2001 v Jevíčku, na který navázala ve dnech 24. – 28. srpna letní škola z historie matematiky. Dočteme se, kdo stál za organizací semináře i letní školy, kdo zde přednášel a jaké nové i starší publikace byly návštěvníkům k dispozici. Článek také obsahuje soupis všech přednášek, které proběhly na obou událostech.