Různorodé metody ve výuce matematiky - Schätz, Ulrike (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"I p0159es to, 017ee je matematika pova017eov00e1na jak d011btmi, tak dosp011bl00fdmi, za velmi d016fle017eit00fd p0159edm011bt, jej00ed obl00edbenost p015900edli0161 vysok00e1 nen00ed. D016fvodem je, 017ee se jim zd00e1 matematika abstraktn00ed a nesrozumiteln00e1. Autor v00a0tomto 010dl00e1nku na z00e1klad011b v011bdeck00fdch v00fdzkum016f navrhuje principy, kter00e9 by 017e00e1ky vytrhly z00a0pasivity, motivovaly, podn011bcovaly a zlep0161ily tak jejich vztah k00a0matematice z00e1bavnou a nen00e1silnou formou."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">I přes to, že je matematika považována jak dětmi, tak dospělými, za velmi důležitý předmět, její oblíbenost příliš vysoká není. Důvodem je, že se jim zdá matematika abstraktní a nesrozumitelná. Autor v tomto článku na základě vědeckých výzkumů navrhuje principy, které by žáky vytrhly z pasivity, motivovaly, podněcovaly a zlepšily tak jejich vztah k matematice zábavnou a nenásilnou formou.