Ukázka využití počítačů při výuce pravděpodobnosti na gymnáziu (2) - Čihák, Michal (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Dokon010den00ed 010dl00e1nku z00a0p0159edchoz00edho 010d00edsla. Autor uv00e1d00ed postup v00fdpo010dtu p015900edklad016f z00a0t00e9matu pravd011bpodobnost, nejd015900edve nab00e1d00e1 studenty k00a0v00fdpo010dtu a sestrojen00ed grafu na pap00edr a pot00e9 na po010d00edta010di, co017e m016f017ee poslou017eit jako kontrola jejich p0159edchoz00edho postupu. P015900edklady se t00fdkaj00ed t00e9mat: n00e1hodn00e1 veli010dina a jej00ed rozd011blen00ed, st0159edn00ed hodnota a rozptyl."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Dokončení článku z předchozího čísla. Autor uvádí postup výpočtu příkladů z tématu pravděpodobnost, nejdříve nabádá studenty k výpočtu a sestrojení grafu na papír a poté na počítači, což může posloužit jako kontrola jejich předchozího postupu. Příklady se týkají témat: náhodná veličina a její rozdělení, střední hodnota a rozptyl.