Geometrické vidění studentů SŠ v ČR - Pomykalová, Eva (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek p0159edstavuje v00fdsledky testov00e1n00ed 017e00e1k016f gymn00e1zi00ed ve v011bku 16 2013 17 let. Obdobn00e9 testov00e1n00ed prob011bhlo nejprve v00a0Ko0161ic00edch v00a0prvn00edch ro010dn00edc00edch technick00e9 univerzity, pot00e9 byl proveden analogick00fd v00fdzkum v00a0010cech00e1ch. Testov00e1n00ed m011blo t0159i 010d00e1sti 2013 vlastn00ed dotazn00edk, 00falohy z00a0planimetrie a 00falohy ze stereometrie. Zkoumalo nejen geometrickou p0159edstavivost, ale i postoj 017e00e1k016f ke geometrii."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek představuje výsledky testování žáků gymnázií ve věku 16 – 17 let. Obdobné testování proběhlo nejprve v Košicích v prvních ročnících technické univerzity, poté byl proveden analogický výzkum v Čechách. Testování mělo tři části – vlastní dotazník, úlohy z planimetrie a úlohy ze stereometrie. Zkoumalo nejen geometrickou představivost, ale i postoj žáků ke geometrii.