Součet mocnin prvních n přirozených čísel aneb hra čísel mámivá - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V00a0tomto 010dl00e1nku si 010dten00e10159 p0159ipomene odvozen00ed velmi u017eite010dn00fdch vzorc016f. 010cten00e10159 si posta010d00ed se z00e1kladn00edmi poznatky s00a0aritmetiky."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V tomto článku si čtenář připomene odvození velmi užitečných vzorců. Čtenář si postačí se základními poznatky s aritmetiky.