Rekreační matematika (2) - Bečvářová, Martina (Učitel matematiky, 2018)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Zde autorka uv00e1d00ed jeden z00a0nejv00fdznamn011bj016100edch 010dasopis016f, kde se objevovaly matematick00e9 00falohy, a sice Kw011bty 010cesk00e9 a Listy z00e1bawn00e9 pro w0161elik00fd staw. Kw011bty vyd00e1val Jan Hostiv00edt Posp00ed0161il a redigoval je tak00e9 Josef Kajet00e1n Tyl. Dne0161n00ed Kv011bty jsou p015900edm00fdm pokra010dovatelem tehdej016100edch Kw011bt016f. V00a0010dl00e1nku se nejen dozv00edme zevrubnou historii tohoto 010dasopisu, ale jsou zde d00e1le uvedeny p015900edklady matematick00fdch 00faloh, je017e byly p015900edlohou Kw011bt016f."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Zde autorka uvádí jeden z nejvýznamnějších časopisů, kde se objevovaly matematické úlohy, a sice Kwěty České a Listy zábawné pro wšeliký staw. Kwěty vydával Jan Hostivít Pospíšil a redigoval je také Josef Kajetán Tyl. Dnešní Květy jsou přímým pokračovatelem tehdejších Kwětů. V článku se nejen dozvíme zevrubnou historii tohoto časopisu, ale jsou zde dále uvedeny příklady matematických úloh, jež byly přílohou Kwětů.