Ze starých učebnic – E - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka poukazuje na obt00ed017enost v00fdklad016f z00e1kladn00edch pojm016f na 0161kol00e1ch. Uv00e1d00ed 00favodn00ed kapitolu z00a0u010debnice Geometrie pro vy0161016100ed 0161koly re00e1ln00e9, kterou sepsal Alois Strnad, 0159editel c. k. re00e1lky v Kutn00e9 Ho0159e. Zde se 010dten00e10159 s00e1m p0159esv011bd010d00ed nad n00e1ro010dnost00ed tohoto v00fdkladu."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autorka poukazuje na obtížnost výkladů základních pojmů na školách. Uvádí úvodní kapitolu z učebnice Geometrie pro vyšší školy reálné, kterou sepsal Alois Strnad, ředitel c. k. reálky v Kutné Hoře. Zde se čtenář sám přesvědčí nad náročností tohoto výkladu.