Zajímavé odmocniny - Hrubý, Dag (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor zmi0148uje 00falohu ze 017elut00e9 kn00ed017eky. P0159ekvapiv011b dost00e1v00e1me jako v00fdsledek cel00e9 010d00edslo. Pomoc00ed obm011bn zad00e1n00ed autor ukazuje 0159e0161en00ed dal016100edch podobn00fdch p015900edklad016f."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor zmiňuje úlohu ze žluté knížky. Překvapivě dostáváme jako výsledek celé číslo. Pomocí obměn zadání autor ukazuje řešení dalších podobných příkladů.