Rozmisťovací úlohy a počty k-členných kombinací - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Zde autor ukazuje, jak lze odvodit vzorce pro po010det k-010dlenn00fdch kombinac00ed z00a0n prvk016f (s opakov00e1n00edm a bez opakov00e1n00ed) pomoc00ed rozmis0165ov00e1n00ed identick00fdch p0159edm011bt016f do p0159Ihr00e1dek. Pom00e1h00e1 si sch00e9matem obsahuj00edc00ed krou017eky a svisl00e9 010d00e1ry, mezi kter00e9 rozmis0165uje krou017eky."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Zde autor ukazuje, jak lze odvodit vzorce pro počet k-členných kombinací z n prvků (s opakováním a bez opakování) pomocí rozmisťování identických předmětů do přIhrádek. Pomáhá si schématem obsahující kroužky a svislé čáry, mezi které rozmisťuje kroužky.