Matematika v obrazech (1) - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Vizu00e1ln00ed vyjad0159ov00e1n00ed nen00ed univerz00e1ln00ed jako vyj00e1d0159en00ed slovn00ed. Porozum011bn00ed obr00e1zku m016f017ee b00fdt rychl00e9, ale n011bkdy to m016f017ee trvat dost dlouho. 010cl00e1nek upozor0148uje na n011bkolik n00e1zorn00fdch obr00e1zk016f z oblast00ed aritmetiky a algebry, kter00e9 se daj00ed vyu017e00edt ve v00fduce na z00e1kladn00ed 0161kole nebo ni017e016100edch ro010dn00edc00edch st0159edn00ed 0161koly (nap0159. druh00e1 mocnina sou010dtu, rozd00edl dvou druh00fdch mocnin, sou010det prv00fdch n lich00fdch 010d00edsel ...)."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Vizuální vyjadřování není univerzální jako vyjádření slovní. Porozumění obrázku může být rychlé, ale někdy to může trvat dost dlouho. Článek upozorňuje na několik názorných obrázků z oblastí aritmetiky a algebry, které se dají využít ve výuce na základní škole nebo nižších ročnících střední školy (např. druhá mocnina součtu, rozdíl dvou druhých mocnin, součet prvých n lichých čísel ...).