František Josef Studnička, jak ho neznáme - Němcová, Martina (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autorka uv00e1d00ed 017eivotopisn00e9 00fadaje o Franti0161ku Josefu Studni010dkovi, kter00fd byl prvn00edm profesorem matematiky s 010desk00fdm vyu010dovac00edm jazykem na pra017esk00e9 univerzit011b."" data-sheets-userformat=""2":6530,"4":"1":2,"2":16777215,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autorka uvádí životopisné údaje o Františku Josefu Studničkovi, který byl prvním profesorem matematiky s českým vyučovacím jazykem na pražské univerzitě.