Matematické křížovky - Horáček, Ivo; Litošová, Jana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Auto0159i n00e1m p0159ibli017euj00ed matematickou k015900ed017eovku, kter00e1 se hraje pomoc00ed 010dtvercov00e9 s00edt011b s legendou. V legend011b je 010d00edseln00e9 ozna010den00ed 010dtvere010dk016f, kter00e9 se maj00ed vybarvit nebo ozna010dit v 015900e1dku nebo sloupci. K015900ed017eovky jsou v 010dl00e1nku pops00e1ny podle n00e1ro010dnosti. Jsou zde uvedeny n00e1m011bty na vyu017eit00ed k015900ed017eovek ve vyu010dov00e1n00ed matematiky."" data-sheets-userformat=""2":6530,"4":"1":2,"2":16777215,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autoři nám přibližují matematickou křížovku, která se hraje pomocí čtvercové sítě s legendou. V legendě je číselné označení čtverečků, které se mají vybarvit nebo označit v řádku nebo sloupci. Křížovky jsou v článku popsány podle náročnosti. Jsou zde uvedeny náměty na využití křížovek ve vyučování matematiky.