Ze starých učebnic – B - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek se t00fdk00e1 knihy Vyu010dov00e1n00ed po010dt016fm ve 0161kole obecn00e9 2013 N00e1vod pro u010ditele k po010detnic00edm pro obecn00e9 0161koly od Dr. Franti0161ek ryt00ed0159 Mo010dnik. Je zde uveden del016100ed cit00e1t z 00favodu knihy, kter00fd se t00fdk00e1 00fa010delu vyu010dov00e1n00ed v po010dtech."" data-sheets-userformat=""2":6530,"4":"1":2,"2":16777215,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek se týká knihy Vyučování počtům ve škole obecné – Návod pro učitele k početnicím pro obecné školy od Dr. František rytíř Močnik. Je zde uveden delší citát z úvodu knihy, který se týká účelu vyučování v počtech.