Přihrádkový princip (tradičně i netradičně) - Calda, Emil (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V 010dl00e1nku je pops00e1n p0159ihr00e1dkov00fd princip (n011bkdy naz00fdvan00fd tak00e9 Dirichlet016fv princip). Je vysv011btlen a n00e1zorn011b p0159edvede na n011bkolika konkr00e9tn00edch p015900edpadech. Autor zde popisuje 10 p0159ihr00e1dkov00fdch princip016f, kter00e9 se vyskytuj00ed v praktick00e9m 017eivot011b."" data-sheets-userformat=""2":6530,"4":"1":2,"2":16777215,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V článku je popsán přihrádkový princip (někdy nazývaný také Dirichletův princip). Je vysvětlen a názorně předvede na několika konkrétních případech. Autor zde popisuje 10 přihrádkových principů, které se vyskytují v praktickém životě.