Nová učebnice geometrie pro střední školy - Procházka, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek popisuje u010debnici doc. RNDr. Ji015900edho Kadle010dka, CSc. Geometrie v00a0rovin011b a prostoru pro st0159edn00ed 0161koly, kter00e1 je ur010dena p0159edev016100edm pro st0159edn00ed 0161koly s00a0ni017e016100ed hodinovou dotac00ed matematiky. Uv00e1d00ed, 017ee u010debnice vysv011btluje z00e1konitosti geometrie velmi mil00fdm a laskav00fdm p015900edstupem ke 010dten00e10159016fm. U010debnice p0159epokl00e1d00e1, 017ee se 017e00e1ci budou prokous00e1vat u010divem sami a u010ditel bude sp00ed0161e jejich koordin00e1torem."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek popisuje učebnici doc. RNDr. Jiřího Kadlečka, CSc. Geometrie v rovině a prostoru pro střední školy, která je určena především pro střední školy s nižší hodinovou dotací matematiky. Uvádí, že učebnice vysvětluje zákonitosti geometrie velmi milým a laskavým přístupem ke čtenářům. Učebnice přepokládá, že se žáci budou prokousávat učivem sami a učitel bude spíše jejich koordinátorem.