Z ruských učebnic - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek dokumentuje d016fvtip aritmetick00fdch 00faloh z00a0n011bkter00fdch osv011bd010den00fdch sb00edrek 00faloh rusk00e9ho p016fvodu. Jsou zde uveden00e9 t0159i 00falohy ze sb00edrky 00faloh autor016f Berezin, Berezina, Nikolsk00e1 z00a0roku 1985. V00a000faloh00e1ch maj00ed 017e00e1ci osm00e9ho ro010dn00edku naj00edt sou010det nebo sou010det n prvn00edch 010dlen016f uveden00fdch posloupnost00ed."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek dokumentuje důvtip aritmetických úloh z některých osvědčených sbírek úloh ruského původu. Jsou zde uvedené tři úlohy ze sbírky úloh autorů Berezin, Berezina, Nikolská z roku 1985. V úlohách mají žáci osmého ročníku najít součet nebo součet n prvních členů uvedených posloupností.