Finanční matematika na ZŠ - Lišková, Hana (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Tento 010dl00e1nek je reakc00ed na za0159azen00ed kapitoly Z00e1klady statistiky a finan010dn00ed matematiky do osnov 9. Ro010dn00edku z00e1kladn00edch 0161kol. Nab00edz00ed 6 n00e1m011bt016f k00a0pr00e1ci s modely z00a0b011b017en00e9ho 017eivota pro v011bt016100ed motivaci jako nejroz016100ed0159en011bj016100ed jazyky sv011bta, migrace obyvatel v00a0z00e1vislosti na v011bku migrant016f, rozsah cen 0161koln00edch pot0159eb, ceny pron00e1jm016f nebytov00fdch prostor, spot0159eba paliva a dal016100ed. "" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Tento článek je reakcí na zařazení kapitoly Základy statistiky a finanční matematiky do osnov 9. Ročníku základních škol. Nabízí 6 námětů k práci s modely z běžného života pro větší motivaci jako nejrozšířenější jazyky světa, migrace obyvatel v závislosti na věku migrantů, rozsah cen školních potřeb, ceny pronájmů nebytových prostor, spotřeba paliva a další.