Malá Fermatova věta - Lepka, Karel (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"00davod 010dl00e1nku mluv00ed o francouzsk00e9m matematikovi Fermatovi. D00e1le se 010dl00e1nek v011bnuje problematice dokonal00fdch 010d00edsel (010d00edslo, kter00e9 je sou010dtem v0161ech sv00fdch d011blitel016f, krom011b sebe sam00e9ho), d016fkazu Mal00e9 Fermatovy v011bty a d016fkaz016fm dal016100edch v011bt s00a0n00ed spjat00fdch, Fermatov011b 010d00edsl016fm a p015900ednosu L. Eulera v00a0t00e9to problematice."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Úvod článku mluví o francouzském matematikovi Fermatovi. Dále se článek věnuje problematice dokonalých čísel (číslo, které je součtem všech svých dělitelů, kromě sebe samého), důkazu Malé Fermatovy věty a důkazům dalších vět s ní spjatých, Fermatově číslům a přínosu L. Eulera v této problematice.