Internet a střední školy (3) - Plch, Roman (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"010cl00e1nek pojedn00e1v00e1 o slu017eb011b Gopher, kter00e1 umo017e0148uje pr00e1ci s00a0informacemi um00edst011bn00fdmi na r016fzn00fdch po010d00edta010dov00fdch s00edt00edch. Gopher je zalo017een na modelu klient 2013 server. Dal016100ed slu017ebou, kterou 010dl00e1nek popisuje je WWW, informa010dn00ed syst00e9m, zalo017een00fd na hypertextov00e9m modelu. WWW op011bt pracuje na modelu klient 2013 server. 010cl00e1nek popisuje z00e1kladn00ed pr00e1ci s00a0ob011bma slu017ebami."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":0,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Článek pojednává o službě Gopher, která umožňuje práci s informacemi umístěnými na různých počítačových sítích. Gopher je založen na modelu klient – server. Další službou, kterou článek popisuje je WWW, informační systém, založený na hypertextovém modelu. WWW opět pracuje na modelu klient – server. Článek popisuje základní práci s oběma službami.