Dvě ukázky z nových slovenských učebnic - Kuřina, František (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"Autor v00a0tomto 010dl00e1nku p0159edstavuje 010dty0159i 00falohy z00a0nov00e9 0159ady u010debnic matematiky pro slovensk00e1 gymn00e1zia a st0159edn00ed odborn00e9 0161koly. Autor upozor0148uje na netradi010dn00ed zpracov00e1n00ed u010debnic. V00a0010dl00e1nku jsou p0159edstaveny 00falohy z00a0u010debnic ur010den00fdch pro prvn00ed ro010dn00edk z00a0kapitol 010c00edseln00e9 obory, mocniny a Kvadratick00e9 rovnice a nerovnice, kvadratick00e9 funkce."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">Autor v tomto článku představuje čtyři úlohy z nové řady učebnic matematiky pro slovenská gymnázia a střední odborné školy. Autor upozorňuje na netradiční zpracování učebnic. V článku jsou představeny úlohy z učebnic určených pro první ročník z kapitol Číselné obory, mocniny a Kvadratické rovnice a nerovnice, kvadratické funkce.