Malý nápadník – H - Šarounová, Alena (Učitel matematiky, 2017)
<span data-sheets-value=""1":2,"2":"V00a0rubrice Pom016fcky pro v00fduku se tentokr00e1t do010dteme o podlo017ece, kter00e1 m016f017ee usnadnit n00e1kresy pr016fm011bt016f t011bles do roviny. Tato podlo017eka m00e1 dv011b varianty 2013 jednou je tvo0159ena s00edt00ed koso010dtverc016f, kter00e9 se skl00e1daj00ed ze dvou rovnostrann00fdch troj00faheln00edk016f a del016100ed 00fahlop015900ed010dky koso010dtverce vodorovn00e9, krat016100ed svisl00e9. Ve druh00e9 variant011b je u017eita troj00faheln00edkov00e1 s00ed0165, kter00e1 je ur010dena zejm00e9na pro 017e00e1ky, kter00fdm se koso010dtvere010dn00e9 s00edti h016f0159e orientovalo kv016fli chyb011bj00edc00edmu svisl00e9mu sm011bru. 010cl00e1nek obsahuje n011bkolik obr00e1zk016f ilustruj00edc00edch vyu017eit00ed podlo017eky."" data-sheets-userformat=""2":6528,"10":2,"11":3,"14":"1":2,"2":0,"15":"Arial"">V rubrice Pomůcky pro výuku se tentokrát dočteme o podložce, která může usnadnit nákresy průmětů těles do roviny. Tato podložka má dvě varianty – jednou je tvořena sítí kosočtverců, které se skládají ze dvou rovnostranných trojúhelníků a delší úhlopříčky kosočtverce vodorovné, kratší svislé. Ve druhé variantě je užita trojúhelníková síť, která je určena zejména pro žáky, kterým se kosočtverečné síti hůře orientovalo kvůli chybějícímu svislému směru. Článek obsahuje několik obrázků ilustrujících využití podložky.